:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2023   13:22

0

305

Trojica Srba uhapšenih u Banjskoj ostaju u pritvoru; Vasić: Nisam upoznat sa tom informacijom

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe branilaca trojice Srba uhapšenih tokom oružanih sukoba u Banjskoj prošlog meseca, na odluku suda o određivanju jednomesečnog pritvora.

"Odbijaju se kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Vladimira Tolića, advokata Miloša Delevića, Blagoja Spasojevića, advokata Ljubomira Pantovića, Dušana Maksimovića, advokata Dejana Vasića. Verifikovane su presude Osnovnog suda u Prištini od 25. 09. 2023. godine i od 26. 09. 2023. godine", navodi se u odluci žalbe, prenose mediji u Prištini.

Osnovni sud u Prištini je 25. septembra 2023. odredio pritvor osumnjičenom Vladimiru Toliću, dok je dan kasnije pritvor određen još dvojici osumnjičenih, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću. 

14:26 - Vasić: Nisam upoznat sa tom informacijom

Advokat jednog od okrivljenih Dejan Vasić, rekao je za Radio Mitrovica sever da nije upoznat sa tom informacijom. Dodao je i da ga ne čudi da će poslednji o tome biti obavešten.

Njih u Prištini terete za “teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti i izvršenje terorističkih akata, kao i krivična dela teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova”. 

15:00 - Pantović: Odluka je očekivana

 Advokat Ljubomir Pantović je za T a n j ug  rekao  da su za njegovog klijenta, Blagoja Spasojevića, kao i za Vladimira Tolića i Dušana Maksimovića odbijene žalbe o pritvoru, ali i dodao da je takav odluka i očekivana, pošto je reč o  ,,teškim delima".

Osnovni sud u Prištini je 25. septembra odredio pritvor Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, dok je ista mera dan ranije određena i Vladimiru Toliću, koji se na dan izricanja nalazio u bolnici i nije bilo moguće da bude transportovan u sud.

U oružanom sukobu u Banjskoj živote su izgubili pripadnik tzv. kosovske policije i trojica Srba.

Izvor: RTS, Radio Mitrovica sever, T a n j u g

KiMBanjskapritvorDejan Vasić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva