:

:

TV Most

clock

April 27, 2020   19:42

0

103

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pet novih slučajeva, ukupno 94

Pet novoobolelih u srpskim sredinama na KiM, ukupno do danas 94 obolele osobe, 43 izlečene, a 6 je umrlo, današnji je bilans pandemije koronavirusa koji je postavljen na Instagram nalogu direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Obolele osobe su iz Kosovske Mitrovice (37), Zvečana (23), Leposavića (14), Zubinog Potoka (20). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (10), Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici (30), KC Kragujevac (3), KBC 'Dr Dragiša Mišović' Beograd (2).

Pet novoobolelih su iz Leposavića dva, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka po jedno.

Četiri lica su izlečena, tri iz Zubinog Potoka i jedno iz Leposavića.

Od juče su testirana 22 lica iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a do sada je ukupno testirano 885 lica.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u KOVID-19 ambulanti.

Na Đurićevom Instagram nalogu navodi se i da se radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, te da su u opštinama Zvečan, Gnjilane, Istok, Štrpce i Kosovska Kamenica dopremljeni lekovi, hrana i zaštitne maske i rukavice.

"U opštini Zvečan obezbedili smo i veće količine asepsola i medicinskog alkohola za Dom zdravlja i kompleks Rajska banja i natrijum hipohlorid za JKSP Zvečan. U Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb", navedeno je na Instagram nalogu Marka Đurića.

Izvor: T a n j u g

Kosovo i MetohijaKovid 19Marko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva