:

:

TV Most

Foto: Kosovo onlajn

clock

Decembar 07, 2022   17:21

0

114

U Velikoj Hoči kosovski carinici sa Rosu specijalcima zaplenjuju vino od srpskog vinogradara

U Velikoj Hoči u toku je zaplena domaćeg vina od strane kosovskih carinika, od Srđana Petrovića vlasnika vinograda, koji od početka korone nije izlazio na tržište, niti je svoje vino prodavao.

 

Petrović za Kosovo onlajn ističe da carinici svoje namere pravdaju time da on nema prijavljenu firmu i dodaje da vino koje poseduje nikada nije krio, ali i da ga nije prodavao, a da je s početkom pandemije koronavirusa firmu stavio na mirovanje.

„Mi se već šest generacija bavimo proizvodnjom vina, ja sam svoju firmu stavio u mirovanje u skladu sa zakonom kada je počela korona, firma nije nakon toga aktivirana, a količine vina koje sam pravio, pravio sam za svoje potrebe. Nigde  nisam ovo vino prodavao ni na severu, ni na jugu. Pravio sam količine sa kojima bih mogao da izađem na tržište i budem konkurentan", rekao nam je Petrović.

On je objasnio da su  svi proizvođači u obavezi da do 10. Decembra prijave količine grožđa, a do 15. januara imaju rok da prijave količine vina koje su proizveli.  

,,Svi smo računali da se do tada  prijavimo, ali je neko javio u međuvremenu, inspektori su došli i popisali 40.000 litara vina i tri tone litara rakije", potvrdio nam je Petrović.

On kaže da  se  ispred njegove kuće okuplja narod iz straha šta će se njima desiti.

"Ispred kuće je veliki broj ljudi, koji strahuju šta će sa njima biti. Carinici su nam rekli da čekaju cisternu koja treba da dođe. Ovde su pripadnici Rosu specijalne jedinice i velika je tenzija. Čak i da stigne ta cisterna šta će oni da rade, osim da unište svo vino. Ovde ima deset vrsta vina različitih sorti. Kada se sve to pretoči u jednu cisternu, a za to je potrebno više od jednog dana pretakanja od tog vina neće niko imati korist, osim što će sve biti neupotrbljivo", zaključio je Petrović.

Izvor: Kosovo onlajn; foto: Kosovo onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva