:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2021   8:12

0

404

ZZ Zubin Potok: Ove godine za domaće i inostrano tržište pečurke u turšiji

Zemljoradnička zadruga Zubin Potok poslednjih godina bavi se preradom voća i povrća, svake godine svoje potrošače obraduje nekim novim kvalitetnim proizvodom. Ove godine na domaće i inostrano tržište nude pečurke u turšiji, koje su već tražene u Nemačkoj.

Hladnjača kapaciteta 24 000 tona, koja je omogućila Zemljoradničkoj zadruzi Zubin Potok da svoju delatnost usmeri na preradu voća i povrća od skora je proširena novim pogonom za preradu.

Direktor ZZ Zubin Potok Rade Utvić kaže da su do sada preradu voća i povrća obavljali u halama gde se skladište zamrznuti proizvodi.

"Sada su prostorije odvojene. Roba se ručno prebira i tako se zdravi proizvodi plasiraju na tržište", rekao je Utvić.

Svake godine ova zadruga tržištu ponudi neki novi i interesantan proizvod. To su sada pečurke.

"Čitavu paletu novih proizvoda uglavnom čine pečurke, i to od vrgnja i deo kombinacija vrganj i šarski sir, vrganj i paprika, vrganj i kornišoni i čist vrganj. Pakovanja su od 200g do kilogram i po", kazao je Utvić.

Pečurke u salamuri već su tražene u Nemačkoj.

"Naš kupac u Nemačkoj nikada nije radio sa ovom robom, poslali smo mu probni primerak, oni imaju jedan uslov da nalepnica bude njihova mi smo pristali, pakovaćemo robu sa njihovim nalepnicama", zaključio je Utvić.

Sve što proizvede Zadruga lako proda, uglavnom na inostranom tržištu. Zemljoradnička zadruga Zubin Potok poseduje sve potrebne sertifikate, kao i onaj za organsku proizvodnju, za prodaju u zemlljama EU.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva