:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 18, 2023   7:30

0

103

Đurić: Kurti radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "neumorno nastavlja svoju kampanju protiv koncepta multietničkog Kosova", kao i da aktivno radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi.

On je na Tviteru naveo da su u protekla 24 sata, "pod lažnim optužbama Kurtijeve specijalne policije - ilegalno prisutne na severu Kosova", uhapšena još dva Srbina, uz očiglednu povredu člana 9 Briselskog sporazuma.

Dodao je da su isti "nasilnici u uniformama takozvane kosovske policije" pretukli 17-godišnju devojčicu i 15-godišnjeg mladića koji su oboje zadobili lakše povrede i velike emotivne traume.

Đurić je napisao da ove večeri Kurtijeve eskadrile ponovo patroliraju Severnom Mitrovicom u oklopnim vozilima, "tražeći još žrtava".

"Očigledno je svakom ko nije sasvim pristrasan da Kurti želi Kosovo* bez Srba", napisao je ambasador Srbije u Vašingtonu i dodao da premijer privremenih institucija etiketira sve one koji mu se suprotstave kao zločince i teroriste.

Dodao je da Kurti takođe želi da postoji konstantan klin između Srbije i SAD, EU i NATO.

"Nalazimo se u tački u kojoj neuspeh da ga sprečite da nastavi ono što radi, znači dopustiti mu da uspe", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, to neće biti samo poraz za Kurtijeve žrtve na terenu i loše vesti za KiM i Srbiju, već i šire od toga.

Izvor: T a n j u g

Marko ĐurićAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva