:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2024   12:48

0

536

Korisnici programa ,,Moja prva plata" i studenti takođe pogođeni odlukom Prištine da zabrani dinar na KiM

Na račun studenata danas su uplaćene studentske  stipendije i krediti. Takođe i mladima koji su u programu ,,Moja prva plata", država Srbija uplatila je zaradu, zato su i danas redovi ispred Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Bankomati  ne rade jer su ispražnjeni a na šalteru može da se podigne samo po 10 hiljada dinara.

Zbog odluke Prištine da zabrani upotrebu dinara i danas su gužve ispred ekspozitura Poštanske štedionice. Mladima, koji su u programu „Moja prva plata“, država Srbija uplatila je ceo iznos mesečne zarade, koju oni, nažalost, ovde ne mogu da podignu. I dalje je dnevni limit 10.000 dinara.

„U programu sam „Moja prva plata“. Kao što vidite nismo u mogućnosti da podignemo sav novac koji nam je država Srbija omogućila i pitanje je da li ćemo uopšte stići na red. Postoje i drugi korisnici programa koji nisu u mogućnosti da odu do centralne Srbije kako bi podigli novac. Bilo bi lepo da se to nekako regulište“, rekla je Ivana Minić, korisnica u programu „Moja prva plata“.

Stefana Košanin, takođe učesnica programa, smatra da, obzirom da je u pitanju prva plata, preko je potrebno rešiti problem, jer novac je svima potreban za osnovni život.
I studenti čekaju u redu kako bi podigli svoje studentske kredite i stipendije.

„Danas je uplaćen na moj račun studentski kredit, ali na žalost, neću moći da podignem novac“, rekla je Sara Miletić, student Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Marko Aranđelović u nezavidnoj je situaciji jer je novac uplaćen na njegov račun ali on sredstva ne može da podigne i plati školarinu.

„Ne znam dokle će moći ovako. Posle svih ovih odluka koje su sprovedne narušeni su naši uslovi  koji su bili prilično dobri za studiranje“, rekao je Aranđelović.

Studenti ističu da im ova odluka Prištine otežava studiranje kao i opstanak i ostanak na ovim prostorima. 

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMdinarCBKstudentiprogram Moja prva plata
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva